Gourmet pizza
O Antici
Beseda pizza se prvič pojavi v zgodovinskih zapisih že leta 997. Sprva je bil to tanek kruh, obložen s svežimi lokalno pridelanimi sestavinami. V Neaplju sta prevladovali dve pizzi, to sta bili pizza Marinara in pizza Margherita. Pizza je takrat veljala za hrano revežev, saj so jo obložili le s tistim, kar so imeli. Marinaro samo s pelati in baziliko, Margherito pa še z mozzarello.
Pizza Margherita je ime dobila po kraljici Margheriti, ki je obiskala Neapelj in vzljubila to jed. Sčasoma se je ta preprosta jed razširila po Evropi in v Ameriko, kjer je postala bogato obložena kalorijska bomba.
Danes večina pizzerij svoje pizze pripravlja na modern, lahko bi rekli celo industrijski način. Obložijo jih z veliko sestavinami, ki pa ponavadi niso kvalitetne ali sveže. S tem ko uporabljajo cenejše sestavine, lahko bogate pizze ponudijo po ugodnih cenah.
Naše pizze se pripravljajo po klasični, starodavni metodi. Moko za testo nam dobavlja mlin iz Neaplja, ki je specializiran za izdelavo mok za neapeljske pizze. Testo počiva najmanj 24-48 ur, kar da našim pizzam lahkost, saj ne obležijo v želodcu. Obložene so samo z najboljšimi sestavinami, pripeljanimi naravnost iz Neaplja in južne Italije.
Na naših pizzah boste okušali pršut Parma DOP, pelate San Marzano DOP, sir Mozzarella di Bufala iz Kampanije DOP in parmezan Grana Padano DOP
Izdelki s certifikatom DOP so proizvedeni na tradicionalen način v regiji iz katere izvirajo.
Naš moto je kvaliteta in ne kvantiteta.